PBF o PSI
Ale twój przeciwnik jest potężny, jeden podmuch mocy i leżysz.
-Idź, nie przejmuj się nimi... odzywa się zachrypniętym głosem. Spod kaptura widzisz parę złowieszczych ślepi.
-Niedoczekanie wasze.
Staram się mocą wyrwać Kirin z jego wpływu.
Sam ją puszcza i staje w gotowości, bez miecza.
Wywieram więc presję, niczym grawitacja czarnej dziury, umieszczam skupisko nad nim. W myśli mam dobro Kirin i kuzynów... Nie mogę pozwolić by coś im się stało.
Robi sprawny unik w bok, Kirin szarżuje ale poraził ja błyskawicą, niezbyt mocno. Drugi oddala się z kuzynkiem.
-Zatrzymam go.
Ze wszystkich sił staram się go unieruchomić, uniemożliwić używanie mocy.
Udaje Ci się ale on tylko uśmiecha się chytrze. Z ogromną szybkością znalazł się obok Ciebie i uderzył mocno pięścią w żołądek, Kirin pobiegła za drugim.
-Zaskakujesz... Podoba mi się to, masz potencjał.
-Mi też się to podoba... Wy już nie bardzo. - mówię spokojnie
Mocą go unieruchamiam, albo przynajmniej spowalniam, używam całej swej siły i mocy by ciąć. Wiem już z jak trudnym przeciwnikiem przyszło nam się mierzyć.
[i]-Proszę Kirin... Bądź ostrożna. Zaraz przy tobie będę.[/b]
Atakujesz go, on stoi spokojnie z zamkniętymi oczami. Pod ostrzem czujesz nieznany opór.
-Ciekawe... Minęło wiele lat odkąd ktoś mnie zranił... Winszuję. Jednakże... potężny wybuch mocy odrzuca cię w tył i uderzasz o drzewo.
-Niestety nie mam czasu na zabawę. Jeszcze się spotkamy chłopcze. Powiesz jak Cię zwą?
-Iblis... A ten któremu przyniosę spokój to? - zbieram się
Jednak wciąż muszę sprawdzić co z Kirin... Nawet jeśli go nie pokonam
-Lord Jimas Nere. Bywaj więc Iblisie, jeszcze się spotkamy. Rośnij w siłę i bądź godnym przeciwnikiem. odwraca się i idzie spokojnie w stronę w którą pobiegła Kirin.
Obiegam go łukiem i lecę do Kirin... Cały czas staram się używać mojego zmysłu mocy...
Widzisz jak Kirin walczy, krwawi, tak samo jak jej przeciwnik, wytrąciła mu miecz świetlny.
Więc pomagam Kirin... Unieruchamiam Shita i przygniatam do ziemi.
Leży i sapie. Shi przygląda się z bliska, ma obojętny wyraz twarzy. Sith przygniata Kirin i mocą ustaiwa miecz tuz przy jej szyii.
-A teraz mnie puścisz i odejdziesz...
Jest dość daleko od Ciebie.